2010. február 17., szerda

Csipketál és egyéb hímzések

A hétvégén beindítottam a hímző gépet és kiválasztottam egy csipke tál mintát amit megcsináltam. Érdekessége, hogy nem hímző, hanem sima cérnával van hímezve és még egy érdekessége, hogy nem vízben oldódó fóliát használtam, hanem vastag nylont.
Biztos sokan megrökönyödnek ezen, de oka a következő:
Először csináltam csipke tálat és nem akartam a drága hímzővel elkészíteni, mert mi van akkor ha nem sikerül? És így voltam a vízben oldódó fóliával is.
Szerettem csinálni, mert közben főztem a konyhában a gép meg dolgozott a szobában és rá sem kellett nézni, csak akkor amikor elkezdte és befejezte egy elem hímzését.
Ilyen lett:



Még készült egy pár törölköző, és egy levendulás zsákocska.
A neszesszerek már régebben készültek, de még nem mutattam. Tilda szabásminta alapján.



6 megjegyzés:

  1. Nagyon szépeket alkottál!
    Az én első csipketálam is sima varrócérnából készült, és én fólia helyett organzát használtam. Azóta is gyönyörködöm benne..))

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen.
    Nem is rossz ötlet az organza.
    Köszi az ötletet.

    VálaszTörlés
  3. Most biztosan nagyon butának fogok tünni,de én nem is tudtam hogy hímzőgéppel ilyen csodákat lehet készíteni!!!:DDDGyönyörű szép lett!!!

    VálaszTörlés
  4. JUTUS!
    Dehogy tűnsz butának. Amíg nem volt hímzőgépem én sem hittem, hogy ilyeneket lehet készíteni.

    VálaszTörlés
  5. Én szinte mindig orgaznát használok, de a legjobb a dekor organza . Tekercsben vásárolható, kb 600 Ft-ért. Merevebb, mint a sima organza, könnyebb vele dolgozni. A Floralandban veszem, ez egy dekorációs nagyker. Nem tudom felétek van-e ilyen.

    A nylont hogyan varázsoltak ki belőle a végén?

    VálaszTörlés
  6. Anikó!
    Megnézem majd azt a dekor organzát, mert még nem használtam ilyet.

    A nylont csak a nagy lyukakból tudom kivarázsolni, a többi részén ott marad, de nem gond, mert legalább van egy kis tartása.

    VálaszTörlés