2009. június 21., vasárnap

Zsugorka





Úgy terveztem, hogy ma már nem írok ide, de muszáj.
Régebben olvasgattam a zsugorkáról Kicsi Katónál és Martimeznél. Köszönöm nektek, hogy megmutattátok!
Tegnap megvettem a hozzávaló fóliát és ma csinálgattam egy pár darabot.
Már a kezdet egy kicsit döcögősen indult, mert hát kellett hozzá színes ceruza. Milyen jó, hogy nem dobáltam ki a 4-5 cm-re elhegyezett ceruzákat. Most jól jött. Nyomtattam, másoltam, színeztem, vágtam, de megint megakadtam. Lyukasztás.... Itthon csak papír lyukasztó van és az nem olyan jó, mert nem lehet akárhová lyukat csinálni. Maradt a szeg. Nehezen, de sikerült.
Ilyenek lettek. Jól összement :o)
A színek sokkal sötétebbek lettek, ezért legközelebb halványabbra fogom színezni a mintákat.
Próbáljátok ki! NAGYON JÓ!

Újra szekrény


A szekrény lefestve, könyvek egy része bepakolva. Még legalább 3 ilyen szekrény kellene, hogy a maradék könyvet is a helyére tudnám pakolni és ne a gardróbban foglalják a helyet.
De ennek a projektnek még nincs vége :-)
Kitaláltam, hogy függöny kell az ablakokra és a tetejére még valami kis díszítés, hogy elvegye ezt a nagyon szögletes alakját. Talán akkor nem tűnik majd olyan nagy monstrumnak ahogy Andi mondta :o)
Most átmegyek asztalosba és csinálok valami szépet a tetejére.
Majd mutatom a végleges formát.

2009. június 16., kedd

Szekrény festés 1.




Hallgatásom oka Ő. A nagy kékség.
Szomszédom (aki lomtalanított) ki akarta dobni a szerszámos szekrényét. Megláttam és rögtön beleszerettem. Na nem a színébe, hanem a formájába. Ez egy 60-as évekbeli gagyi szekrény, brutál kékkel lefestve.
Hazacipeltük, ami már egy külön fejezetet érdemelne, de ezt most nem részletezném. Itthon már láttam szemeim előtt a kész művet. Másnap elmentem a festékesbe és beszereztem mindent ami kell a szörnyű kék szín eltávolításához. Na ez is egy külön fejezet. Legalább fél órányi színminta nézegetés és tanácstalanság. Melyik árnyalat legyen? Ugyanis én egy nagyon világos krémszínűt szerettem volna. Végül választottam.
Hazahoztam és festettem. Másnap alig vártam, hogy megnézzem... de minek. Nagyon szép kis babarózsaszín lett a krém színű festésem. Na gyorsan kocsiba ültem és vettem még egy doboz festéket. Így lett a krémszínű szekrényem fehér.
Most nyakig festékesen ülök a gép előtt és gyönyörködök a kész műben.
Már nem fotózom le a fehér "gyönyörűséget", majd holnap természetes fényben... Nekem tetszik és ez a lényeg. :o)

2009. június 12., péntek

Újabb hímzés



Tegnapról adós vagyok még, hogy miket varrtam az autós hímzésekből. Hát persze, hogy párnákat. De ami még ennél is izgalmasabb volt, az a könyvjelzők hímzése. Nagyon jó kis időtöltés volt. A minták keresése, a színek összevariálása, szóval lesz még ennek folytatása.

2009. június 11., csütörtök

Már megint hímeztem




Nagy hallgatásom oka az, hogy most dolgoztam. Vagyis a hímzőgép dolgozott keményen. Most bele kell húznom, mert lassan 1 éves lesz a gép és lejár a garanciája és még majdnem, hogy zsír új. (fiatalosan mondva)
Szóval most párnákat és faliképeket csináltam.
Egyenlőre ennyi, majd még jövök további képekkel.